Balsamico’s


Al onze balsamico´s zijn speciaal door ons, voor U geselecteerd.
Alle balsamico´s zijn op basis van vers fruit! Dit zorgt ervoor dat onze azijnen puur, eerlijk en bovenal fantastisch lekker zijn!
Daarnaast bepaalt bij ons het fruit de zoetheid van de azijn, aangezien er door de boeren geen extra suiker aan wordt toegevoegd. Onze tomatenazijn is dan bijvoorbeeld ook iets minder zoet dan onze vijgenazijn.
Koop onze azijnen om over salades te sprenkelen of in combinatie met onze olijfolie te gebruiken. Zelf gebruiken wij azijn bij alles wat we lekker vinden, van vlees tot vis, van groenten tot kaas en desserts. Hieronder staan al onze azijnen kort beschreven, zodat je je een idee kunt vormen van de smaak. Onder de beschrijving van de balsamico´s staan een aantal overheerlijke recepten.
Pas op voor Uw fingers!

Uiteraard ben je van harte welkom om ze even in het echt te komen proeven in onze winkel bij Warenhuis Vanderveen.

Een aantal recepten met balsamico kunt u hier downloaden.

Ook heerlijk is deze watermeloen salade:

Ingrediënten:

 *1 watermeloen (pitloos)

*1 komkommer in stukjes

*1 (kleine) rode ui

*handje vol blanke rozijnen

*2 handjes verse munt

*balsamico bianco (flinke scheut)

*zout & peper

Alles kleinsnijden en mengen met balsamico bianco muntblaadjes en zout & peper.

 


Balsamico bianco
Een frisse, fruitige witte wijnazijn, door zijn zachte en romige smaak uitstekend geschikt over diverse salades, voorgerechten, maar ook uitstekend te combineren bij desserts.

Vijgen-Dadel Balsamico azijn
Een populaire balsamico azijn, en dat is niet zonder reden.
Deze heerlijke zoete azijn heeft qua smaak wel iets weg van een oude balsamico azijn.
De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een fijne zoete ondertoon.
De ideale partner voor geitenkaas, parmaham en mozzarella. Een mooi stukje steak, oude kaas of een frisse tabouleh met munt en citroen, deze azijn kan het allemaal aan.

Blauwe bessen balsamico
Uitgewogen combinatie van zoet en zuur.
Deze balsamico past in diverse salades, maar kan ook gebruikt worden bij groentegerechten en bij kaasplankjes.

Mango balsamico azijn
Mango azijn, je weet misschien niet wat je je erbij moet voorstellen.
Daarom leggen wij graag even uit waarom deze bestseller zo gewild is.
Hij is namelijk zowel wat smaak als wat kleur betreft een echte knaller.
Hij prikkelt je smaakpapillen door de zure en zoete tinten van rijpe mango’s.
Hij smaakt erg goed in combinatie met zalm, garnalen of gerookte kip.
Zin in een makkelijke en gezonde salade? Schenk hem dan samen met wat notenolie over een salade van veldsla, walnoten, mozzarella en avocado.
Ook heerlijk bij ijs of andere desserts, of leng aan met olijfolie met citroen voor een frisse dressing.

Crema di Frutta Mango balsamico
Deze lichtzoete crema azijn van mango met 40% vruchtvlees is perfect te gebruiken in een groene of pasta salade met gerookte zalm of garnalen.

Frambozen Azijn
Wij houden van frambozen, van die fijne vrolijke, zomerse smaak.
Een eerlijke smaak, zonder toegevoegde suiker, kunstmatige smaak- en geurstoffen.
Hij pas perfect bij een pastasalade met mango, mozzarella en gerookte kip.
Daarnaast schittert hij ook in combinatie met feta en rode ui.
Wil je een dessert met rood fruit maken?
Ga dan voor een coulis van rode vruchten, vers roomijs en gebruik deze azijn als geheim ingrediënt.

Cumberland balsamico
Witte wijn- en sherryazijn verfijnd met sinaasappels, citroenen en gember.
Uitstekend geschikt voor bij carpaccio’s maar ook bij vleesgerechten en wild.
Ook lekker in diverse sauzen, als laatste afronding.

Tomaten balsamico
De Franssen noemen ze ook wel pommes d’amour, en wij begrijpen wel waarom.
Want hoe fantastisch kunnen goede tomaten smaken!
Deze pure azijn is ontzettend breed inzetbaar, en kenmerkt zich door die frisse, lichtzoete smaak van tomaat. Heerlijk over iedere salade waar je normaal tomaat doorheen zou doen.
Dit is dé vervanger voor bijvoorbeeld rode wijn azijn, wanneer mensen niet zo van die zure smaak houden. Hij is namelijk milder, heeft een klein zoetje maar blijft mooi fris. Hierdoor staat hij enorm sterk als basis voor vinaigrette.
Heerlijk om over verse oesters te druppelen!

Vijgen balsamico
Azijn op basis van vijgenextract met volle fruitsmaak- en geur.
Geschikt voor de exotische keuken of in geitenkaassalades of fruitsalades.

Vlierbes gember balsamico
Witte wijnazijn en vlierbes- en gemberextracten zorgen samen voor deze hartige azijn.
Lekker bij salades of gebruik bij Aziatische gerechten.

Aardbeien balsamico
Hollands lekkerste vrucht verwerkt in deze balsamico.
Meng hem in de zomer met water en drink als frisdrank!
Ook heerlijk bij desserts, fruitsalades en in saladedressings.

Crema balsamico cranberry
Typische balsamicosmaak met de frisheid van cranberries.
Combineert prima met sauzen, saladedressings en groente- en kaasgerechten.
Vraag naar ons recept van de rode bieten salade.

Aceto balsamico invacchiato
De oudste balsamico van de Trebbiano-druif.
Een dikke vloeibare consistentie met zachte zoetheid, zeer geconcentreerd.
Bijzonder geschikt voor aparte dressings of bij desserts.

Granaatappel balsamico
Een exotische azijnspecialiteit, mild en fruitig van smaak.
Lekker bij diverse zomerse salades, maar ook bij ijs en andere nagerechten.