Toscane


• Zachte olijfolie
• Notige tonen.
• Subtiele peperige nasmaak.
• Lekker bij salade caprese, pasta of groentesoep.
• Smaakt goed bij balsamico di modena

Onze Toscaanse olijfolie komt uit het beroemde dorpje Lucca. Dit is een heerlijke zachte olijfolie waar je eerst notige tonen in proeft en dan een subtiel pepertje. Zijn karakter sluit goed aan bij Italiaanse gerechten zoals een salade caprese of pasta. Wil je het echt Toscaans aanpakken ga dan voor een minestrone Toscane. Een groentesoep waarbij je eerst ingrediënten als bonen, ui, bleekselderij, wortel, prei en eventueel pancetta stooft in de Toscane olijfolie. Voeg knoflook en rozemarijn toe om in de zuiderse sferen te komen en blus af met een rundvleesbouillon. Maak het helemaal compleet door er een zakje tortilli aan toe te voegen en gebruik verse basilicum en parmigiano om de soep af te maken.

Productinformatie

• 90% Razza en 10% Leccino olijven.
• Wel gefilterd.
• Machinaal geoogst eind november, begin december.
• Volgens traditionele methode mechanisch geperst.
• Zuurgraad <0,35-0,45%.
• Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
• Donker en koel bewaren.

Lekker bij salade caprese, salades, pasta of (minestrone) soep, als dip op een antipasti plank).