Abruzzo


 

Deze extra vergine olijfolie komt uit de Abruzzen, een prachtige regio in het midden van Italiƫ. De olijfbomen stralen hier in de zon, op groene heuvels van dit idillysch Italiaanse landschap. De smaak is dan ook minstens zo rijk als de grond waarin de bomen jaren terug werden geplant. Vol karakter en met tonen van rijpe tomaat, groene banaan en vanille. Een olie met een romige body, die met liefde door de boeren Paolino, Tonino, Peppino, Ninuccio, Pierino, Nicilino, Giovanni en Domenico wordt gemaakt. Deze gepassioneerde Italianen plukken het liefst iedere olijf met de hand en zorgen ervoor dat de eerste koude persing binnen twaalf uur na de pluk plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat alle smaken worden behouden en de kwaliteit ontzettend goed is. Goed te gebruiken om te bakken en om bij salades te serveren.

Productinformatie

  • Eerste koude persing binnen 12 uur.
  • Met de hand geplukt met ondersteuningen van blazers.
  • Lichtgroen met gele nuances.
  • Lichte smaak van rijpe tomaten, vanille en groene bananen
  • Chieti, Gucco, Leccino, Olvastra, Crognalegno, Ascolana en Dritta olijven.
  • Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
  • Donker en koel bewaren.

Geschikt voor salades en gegrilde groentes.